سبک نئو کلاسیک – طراحی داخلی نئو کلاسیک را بهتر بشناسیم

سبک نئو کلاسیک یکی از سبک های با اصالت و خاص در طراحی دکوراسیون داخلی است. ریشه این سبک ها را همانطور که از نامش پیداست میتوان در طراحی کلاسیکال جستجو کرد. از این سبک بیشتر در فضاهای داخلی با متراژ بالا و وسعت زیاد استفاده می شود.

بیشترین افرادی که به سراغ این سبک میروند، کسانی هستند که المان های پایه سبک کلاسیک را دوست دارند اما جزئیاتی از آن را آزار دهنده میدانند. در این مقاله همراه ما باشید تا به شکل دقیق سبک نئوکلاسیک را بررسی کنیم. اگر علاقه مند بودید میتوانید مقاله ما در باب طراحی کلاسیک را نیز برای اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.

 

سبک نئو کلاسیک چیست؟

نئوکلاسیک و کلاسیک دو پیوند جدایی ناپذیر از یکدیگرند. در حقیقت این دو در طراحی داخلی همانند دو مقوله تشبیه و استعاره در ادبیات هستند. همانطور که استعاره از تشبیه پدید آمده طراحی نئو نیز از اصل کلاسیک گرفته شده. در واقع این سبک طرح نوینی از اصول کلاسیک را در محیط ایجاد میکند. نئوکلاسیک نگاهی مدرن به فضا دارد.

با اینکه نگاه این سبک مدرن است اما ظرافت طراحی کلاسیک نیز در آن دیده میشود. دلیل اصلی محبوبیت آن نیز همین میباشد. با توجه به تعریفی که از نئوکلاسیک ارائه دادیم ممکن است برخی گمان کنند که این سبک حاصل قرن اخیر باشد. در حالی که ریشه های این سبک را بسیار قدیمی و باستانی میدانند. در پاراگراف بعدی بررسی بیشتری انجام خواهیم داد.

 

تاریخ سبک نئوکلاسیک

طراحی داخلی سبک نئو کلاسیک در اصل بر اساس دکوراسیون کلاسیک یونان و رم است. نئوکلاسیک بر ظرافت و پیچیدگی تمرکز دارد، اما به اندازه دوران روکوکو و باروک برای نمایش تجملات برجسته نیست. امروزه طراحی نئوکلاسیک به دلیل جذابیت بی انتها مورد علاقه بسیاری از صاحبان خانه است.

بسیاری از ساختمان های عمومی در سراسر جهان نیز از معماری و طراحی نئوکلاسیک وام گرفته اند. اما باید بدانیم که قدمت چنین سبکی به کدام دوره زمانی برمیگردد. چنین تحلیل هایی هم به طراحان و هم به صاحبان فضا کمک میکند شناخت بهتری نسبت به سبک انتخابی خود داشته باشند.

 

تفاوت های اصلی سبک کلاسیک و نئو کلاسیک

همانطور که پیشتر اشاره کردیم تجملات در سبک نئو کلاسیک بر خلاف کلاسیک به پایین ترین بسامد خود ممکن خواهند رسید. اشیا تزئینی خلاقیت و حسن سلیقه طراح خود را به نمایش می گذارد و در عین حال حسی از سادگی و دلپذیر بودن را در فضا ایجاد می کند.

در نمونه طراحی کلاسیک تلاش می شود خطوط منحنی و منظم استفاده شود و نقش و نگار های پیچیده و چشم نواز در حکاکی های مبل، طراحی پرده و تابلو فرش های تزئینی فضا را به سمت جلال و شکوه سوق دهد. اما در نئوکلاسیک به این شکل نیست.

 

بخش دوم تفاوت های این دو سبک

اما در سبک نئو کلاسیک در عین حال که اشیا لوکس و زیبا به کار می رود خطوط زاویه دار، شکسته و نامتقارن خلاقیت و نوآوری را به وجود می آورد و با سبک های مدرن همراه می شود.

رنگ ها در سبک کلاسیک حس اصالت و طبیعی بودن را القا می کند، و رنگ های خنثی مثل بژ، سفید، شنی و.. به عنوان رنگ پس زمینه باعث می شود سایر وسایل که عموما از رنگ های طبیعت مانند قهوه ای، عنابی، سبز یشمی الهام گرفته اند بهتر خود را نشان دهد.

در نمونه طراحی نئوکلاسیک دست طراح برای انتخاب رنگ باز تر بوده و ضمن اینکه در چارچوب سبک کلاسیک حرکت می کند از رنگ های مدرن تری هم چون خردلی، لاجوردی ، برنزی در کنار رنگ های پایه مانند خاکستری، قارچی، صدفی و… بهره مند می شود.

 

نور و نور پس زمینه در سبک نئو کلاسیک

فضای داخلی نئوکلاسیک باید روشن باشد، بنابراین مراقب نورپردازی چند سطحی باشید. شما به لوستر، چراغ های زمینی، دیوارکوب های تزئینی و چراغ های رومیزی با آباژور نیاز دارید. همه لامپ ها باید به صورت متقارن قرار گیرند: در دو طرف مبل، روی میزهای کنار تخت، در دو طرف آینه.

عناصر تزئینی را برای تزئین لوسترها انتخاب کنید: آویزها، نخ های کریستالی، جزئیات. چنین طرح هایی چند لایه و شبیه به یک کیک هستند.

برخلاف فضای داخلی کلاسیک که در پس زمینه تمام جزئیات مدرن از بین رفته ، در نئوکلاسیک می توانید از نورپردازی تزئینی استفاده کنید. نوارهای LED را در طاقچه ها و روی راهروها نصب کنید، قفسه ها و قفسه ها را با گلدسته های زیبا تزئین نمایید. همه اینها حس منحصر به فردی را به فضای داخلی شما شما می دهد.

 

مبلمان نئو کلاسیک

در طراحی داخلی سبک نئو کلاسیک باید چیزهای زیادی از الگو های مینیمالیستی مدرن آموخت. از حداقل مبلمان و فقط ضروری ترین آنها استفاده کنید. بنابراین وضعیت از نظر بصری راحت تر می شود این یعنی دیگر فضای شما پیچیدگی سبک کلاسیک را ندارد. اغلب طراحان از چوب روشن یا قرمز استفاده می کنند، گاهی اوقات از چوب رنگ شده استفاده می شود.

بهتر است در این سبک از اثاثیه سنگین و لوازم حجیم استفاده نکنید. این کار به غنی تر شدن نئوکلاسیک و کمرنگ شدن بخش کلاسیک فضا کمک شایانی خواهد کرد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *