وظایف طراح داخلی

وظایف طراح داخلی چیست؟

وظایف طراح داخلی چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا با نگاهی دقیق به تشریح وظایف طراح داخلی بپردازیم. طراحان فضای داخلی برای ایجاد محیط های خانگی و اداری مناسب به میدان آمده اند. کار آنها ساخت ایده و تبدیل ایده به واقعیت است. آنها باید فضایی بسازند که در عین کارآمد بودن، از نظر بصری برای بیننده دلپذیر باشد. این پروسه برای طراحان شامل طیف وسیعی از اطلاعات نظیر نورپردازی، انتخاب متریال، مبلمان، پرده و کاغذ دیواری و حتی تغییرات ساختاری عمیق در فضای داخلی مورد نظر است.

 

شرح کار طراح داخلی دکوراسیون

نقش یک طراح داخلی چند وجهی است. اما به طور کلی کار آنها ارائه مشاوره دقیق طراحی و اجرای آن به منظور بهینه سازی فضای موجود است. یک طراح داخلی باید با قوانین مختلف برای استفاده از تجهیزات، کلیه مقررات مربوط به ساختمان، بهداشت و ایمنی آگاهی داشته و از آنها پیروی کند. یک طراح داخلی ممکن است در زمینه چیدمان داخلی ساختمان مشاوره دهد و سبک های مختلفی را پیشنهاد کند. در ادامه به وظایف طراح داخلی می پردازیم.

 

ویژگی های یک طراح داخلی خوب چیست؟

یک طراح داخلی همیشه قبل از انجام هر کاری ایده و پیشنهاد خود را با کارفرما مطرح میکند. از وظایف طراح داخلی ملاقات با مشتریان و گفتگو و بحث درباره نیاز آن هاست. آنها فضاهای موجود را مشاهده کرده و اندازه های لازم را در نظر می¬گیرند و در خصوص دیدگاه های مشتری در مورد جلوه های خاص و میزان تاثیرگذاری فضاهای مورد نظر گفتگو می¬کنند. طراحان برای مشتریان خود فهرستی خلاصه شده از پیش فرض های احتمالی را آماده کرده و سپس توصیه های اولیه خود را قالب یک طرح اولیه راه به آنان ارائه می نمایند.

 

بهبود، اصلاح طرح و اطمینان از قوانین 

  • در این مرحله، طراحان داخلی نقشه جزئیات را برای فضای مورد نظر که شامل موارد زیر می باشد را آماده و ارائه میکنند.
    ارائه برنامه رنگ بندی
    نوع مواد کاربردی (متریال)
    نورپردازی و انتخاب مبلمان

 

آشنایی با جزییات 

در مرحله ی بعد مشتریان با جزئیات طرح و نیز اندازه و مقیاس مدل ها آشنا می شوند.

آشنایی با جزئیات پروژه بخش دیگری از وظایف طراح داخلی را شامل میشود.

طراحان حتی نمونه هایی از مواد و متریال مورد نیاز در طراحی را به مشتریان خود نشان می دهند.  در فرآیند طراحی، طراحان داخلی به مشتریان در خصوص تبعیت برنامه‌های آنها با قوانین مهندسی و ساختمان سازی و نیز قوانین محلی اطمینان لازم را می دهند. اگر طراحان داخلی در زمینه طراحی فضاهای عمومی کار می کنند، مشتریان خود را از مطابقت طرح های پیشنهادی خود با استانداردهای موجود نظام مهندسی آگاه می سازند.

 

از دیگر وظایف طراح داخلی : مدیریت پروژه 

مدیریت پروژه مهم ترین قسمت کار یک طراح است. آنها پیمان کاران را در بخشهای مختلف مثل نورپردازی، دکوراسیون، برق و لوله کشی در محل مورد نظر انتخاب می نمایند. همگی این موارد تحت نظر طراحان است و با رعایت برنامه های فنی از قبل تعیین شده اجرا می¬شود. آنها می بایستی توانایی برقراری ارتباط موثر در بین قسمت های مختلف پروژه داشته و ضمانت اجرایی درجلوگیری از بروز هر گونه اشتباه در تمامی مراحل اجرایی را داشته باشند. یکی دیگر از وظایف طراحان داخلی مدیریت منابع مالی میباشد. طراحان می بایستی مطابق با بودجه اختصاص داده شده، اقدام به متریال و دیگر تجهیزات نمایند.

 

مسئولیت های طراح داخلی دکوراسیون

• معرفی محصولات جدید
• برنامه ریزی برمبنای نظرات مشتری
• تصویرسازی کلی از چگونگی استفاده از فضاهای موجود
• ارائه پلان جامع و اجرایی براساس طرح اصلی
• انتخاب مواد و سیستم مبلمان
• ترتیب بکار گیری مواد و چینش مبلمان
• ارائه پروژه در زمان مناسب
• برآورد میزان هزینه پروژه
• هماهنگی با پیمانکاران در رابطه با اجرای نقشه ها و مشخصات فنی تایید شده
• هماهنگی با سایر تکنیسین های ماهر در زمینه هایی همچون برق، نقاشی، لوله‌کشی و غیره …
• اخذ رضایت کامل مشتری پس از اتمام پروژه یکی از مهمترین وظایف طراحی داخلی محسوب میشود.

 

مهارت ها و ویژگی های طراح داخلی

شاید این بخش از متن از وظایف طراح داخلی نباشد اما بی شک داشتن چنین مهارت هایی نشان دهنده سطح بالای طراح خواهد بود. معمولا طراحان فضای داخلی از قدرت تخیل و تجسم بالایی برخوردار هستند. توانایی تجسم مفاهیم و توضیح آنها برای دیگران از دیگر مهارت های یک طراح خوب است. یکی دیگر از این مهارت ها، مهارت مدیریتی، برای اطمینان از اینکه هر پروژه به موقع و تحت بودجه انجام می شود. مهارت های ارتباطی و مذاکره قوی، اعتماد به نفس و انضباط از دیگر مهارت ها و ویژگی های یک طراح نمونه میباشد.

 

تاثیر طراح  داخلی در پروژه

از آنجا که تصمیم یک طراح مستقیماً بر رفاه و امنیت افرادی که در یک محیط داخلی سکونت دارند تأثیر میگذارد ، توصیه های ارائه شده باید دقیق باشد. مشاوره نادرست و مشخصات نامناسب ممکن است قوانین را نقض کند، هزینه اضافی را متحمل شود و یا خطرات را برای افرادی که سرمایه گذاری و در نهایت از فضا استفاده می کنند افزایش دهد. به همین خاطر عمل به وظایف طراح داخلی را از دیگر هم رده های خود متمایز می سازد. این شغل ترکیبی از تخصص طراحی و قوانین خاصی که وجود دارد است. خلاف باور عمومی طراح داخلی بودن به سادگی “یک استعداد” نیست. این حرفه نیاز به آموزش عملی و تجربه میدانی دارد.

 

ورود به صفحه ی اصلی سایت الناز گونیلو

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *